Stage LPS Onderwijs

STAGE LOPEN BIJ LPS ONDERWIJS

Volg je een opleiding en wil je stage lopen in het (basis)onderwijs? Dan hebben wij verschillende mogelijkheden bij LPS. Zo kun je stage lopen in het speciaal basisonderwijs, regulier basisonderwijs en het praktijkonderwijs (VO). LPS heeft jou veel te bieden!

Samenwerking met opleidingsinstituten

LPS werkt nauw samen met opleidingsinstituten (o.a. Scalda en Curio) en biedt (combinatie-) stageplaatsen aan voor de opleiding Kindprofessional en Onderwijsassistent.

Daarnaast heeft LPS een partnerschap met Avans en HZ University of Applied Science (pabo). Er is ook ruimte voor studenten buiten het partnerschap, bijvoorbeeld voor studenten van InHolland.

Volg je een andere opleiding en wil je weten wat de mogelijkheden zijn om stage te lopen bij LPS Onderwijs? Stuur dan een e-mail naar stage@lpsnet.nl.

Pabo voltijd/deeltijd (leerjaar 1-3)

Als pabo-student kun je stage lopen op één van onze scholen. Op onze opleidingsscholen zijn ervaren en geschoolde mentoren en schoolopleiders aanwezig om jou tijdens je stage te begeleiden. LPS werkt nauw samen met diverse opleidingsinstituten en heeft een partnerschap met Avans en HZ University of Applied Science. Er is ook ruimte voor studenten buiten het partnerschap, bijvoorbeeld voor studenten van InHolland.

Leraar in opleiding (LIO leerjaar 4)

Ben je op zoek naar een LIO stageplaats? Je bent van harte welkom! LIO-stage lopen bij LPS betekent dat je begeleid wordt door een ervaren leerkracht (mentor) op de school zelf, de schoolopleider en door een bovenschoolse LPS coach. LPS betaalt een stagevergoeding voor de periode dat je LIO bent.

Studenten van Avans, HZ kunnen de beschikbare LIO-vacatures vinden in de vacaturebank van de desbetreffende onderwijsinstelling. Uiteraard kunnen alle vacatures ook via het stagebureau van LPS (stage@lpsnet.nl) opgevraagd worden (voor InHolland en andere geïnteresseerden).

ALO (Academie Lichamelijke Opvoeding)

Als ALO’er ben je een professional in sport- en bewegingsonderwijs. Binnen de pedagogische context leer je leerlingen goed bewegen en heb je aandacht voor en sluit je aan bij de ontwikkeling van de individuele leerling. Je werkt samen met de sport- en beweegomgeving van de school. LPS biedt stageplaatsen aan voor de ALO-student. Tijdens deze stage word je begeleid door een vakdocent.

Werken na je stage

Blijf je bij LPS na het behalen van je pabo-diploma om aan de slag te gaan als startende leerkracht? Dan loopt het begeleidingstraject drie jaar door. Tijdens deze periode krijg je begeleiding van de coach die jou tijdens jouw stageperiode ook heeft begeleid.

Blijf je na het behalen van je diploma Kindprofessional of Onderwijsassistent bij LPS werken? Dan is de locatie verantwoordelijk voor jouw begeleiding.