Werken op het
bestuurskantoor
van LPS

Samen maken we het onderwijs en de opvang nóg beter

We hoeven de professionals die voor de klas of groep staan écht niet uit te leggen hoe zij hun werk moeten doen. Zij nemen zelf verantwoordelijkheid en initiatief wanneer dat nodig is. De schooldirecteuren en vestigingsmanagers van de opvanglocaties hebben een belangrijke rol in de communicatie tussen de teams en het bestuurskantoor. Wat speelt er bij medewerkers, in de maatschappij, in de regio, bij kinderen en hun ouders? Wat er specifiek nodig op de locaties? Als bestuurskantoor zitten we niet in een ivoren toren plannen te maken, we doen het sámen met onze medewerkers; door te luisteren en vervolgens te faciliteren. Zo maken we het onderwijs en de opvang binnen LPS nóg beter!

Waaruit bestaat het bestuurskantoor en wat doen ze?

Met 30 basisscholen, een middelbare (praktijk)school en diverse kinderopvanglocaties onder de vlag van de LPS en ruim 800 medewerkers in ons bestand, is een sterke basis onmisbaar. Die basis wordt gevormd door alle medewerkers van het bestuurskantoor. Het bestuurskantoor bestaat uit het bestuur en de afdelingen HR, ICT, financiën, kwaliteit, planning en administratie. We zijn het aanspreekpunt voor leidinggevenden binnen de stichting, maar staan ook altijd klaar om medewerkers verder te helpen en hun vragen te beantwoorden.

LPS beeldmerk

"Cijfers op zich, zeggen niets. Het verhaal erachter wél! En daar helpen wij bij."

Ronald Jaspers
Beleidsmedewerker
Afdeling Financiën

Waarom werken op het bestuurskantoor van LPS?

LPS is een financieel gezonde en vooruitstrevende organisatie. We werken volgens nieuwe inzichten en met moderne tools. Je bent onderdeel van een professioneel team dat indirect, maar in hoge mate bijdraagt aan het naar een hoger niveau tillen van de kwaliteit van het onderwijs en de opvang binnen LPS. Dankbaar en betekenisvol werk, waarbij kinderen altijd het uitgangspunt vormen. We stimuleren professionele, persoonlijke ontwikkeling van onze medewerkers. Als dynamische, wendbare organisatie staan we altijd open voor feedback en goede ideeën om de organisatie verder vorm te geven en te verbeteren.

Moderne arbeidsvoorwaarden

Bij een eigentijdse organisatie horen uiteraard ook moderne arbeidsvoorwaarden. Zo bieden we jou als medewerker van ons bestuurskantoor:

  • een passend salaris bij je functie;
  • reiskostenvergoeding;
  • budget voor professionele en persoonlijke ontwikkeling;
  • een prettig werkklimaat;
  • moderne voorzieningen en -middelen;
  • inzicht en inspraak in de ontwikkelingen binnen LPS.

Als medewerker op het bestuurskantoor van LPS heb je bovendien een professionele organisatie achter je staan en word je waar nodig gecoacht en begeleid.

Kennismaken of direct solliciteren?

Bij LPS zijn we regelmatig op zoek naar gedreven medewerkers voor diverse functies op ons bestuurskantoor in Bergen op Zoom. Heb jij hart voor kinderen, affiniteit met het onderwijs en kun je je goed vinden in onze visie? Dan is werken op het bestuurskantoor van de LPS misschien wel iets voor jou. Bekijk onze vacatures. Kun je momenteel geen passende openstaande vacature vinden? Laten we tóch kennismaken! We vertellen je met plezier meer over LPS als werkgever en we horen ook graag wat jouw drijfveren en ambities zijn.

Beleid en advies

Financiën, HR, Huisvesting, Kwaliteit of IT. Op welke afdeling je ook werkt, met jouw specifieke kennis, ervaring en scherpe oog voor verbetering help je onze organisatie steeds verder boven zichzelf uitstijgen. Misschien dat je niet per se op zoek was naar een beleids- of adviesfunctie in deze 'tak van sport', maar het gevoel dat je krijgt door écht iets voor kinderen je collega's in het onderwijs en de kinderopvang te kunnen betekenen, dat is nergens mee te vergelijken. 

Secretariaat

Het secretariaat van LPS is de spil van de organisatie. Geen dag is dan ook hetzelfde. Heb je nét een planning voor de dag gemaakt, komt de directeur onderwijs binnenlopen met een spoedtaak of belt een collega met een dringende vraag. Gelukkig ben jij flexibel, stressbestendig en overal op voorbereid. Die notulen van de vergadering van gisteren werk je later wel uit. Snel schakelen hoort er nu eenmaal bij in jouw rol. In alle hectiek vliegt elke werkdag voorbij!

Administratie

Punctueel, geordend en nauwkeurig; dat ben jij in een notendop. Gelukkig maar, want in onze organisatie moeten op een gemiddelde dag flink wat wat gegevens verwerkt worden. Contracten, planning, facturen, salarissen en nog veel meer. Dankzij jou en je collega's van de administratie, wordt alles achter de schermen perfect geregeld en draait de organisatie als een geoliede machine. En laat dat nu precies zijn waar jij een kick van krijgt.

Management

Als onderdeel van het MT op het bestuurskantoor van LPS draag je bij aan het uiteenzetten van onze strategie en het vormgeven en uitdragen van onze visie. Je bent betrokken en volgt algemene ontwikkelingen op het gebied van onderwijs en kinderopvang op de voet. Als manager geef je actief leiding, maar je geeft anderen ook de ruimte om zich te ontplooien. Je werkt nauw samen met onze adviseurs en het College van Bestuur, maar ook met de OR, GMR en de Raad van Toezicht.