Ondersteuningscoördinator met lesgevende taken (0.8-1.0 FTE)

 

 

 

Het Kwadrant, school voor praktijkonderwijs, in Bergen op Zoom is op zoek naar een 

Ondersteuningscoördinator met lesgevende taken.

Het Kwadrant heeft een dynamische leerlingenpopulatie van 230 leerlingen in de leeftijd van 12 tot 18 jaar. Voor deze leerlingen is het een gegeven dat ze te maken hebben met leerachterstanden en daarom een zekere afstand tot de arbeidsmarkt ervaren. Onze missie in het praktijkonderwijs is gericht op het begeleiden van leerlingen naar werk waar ze gelukkig van worden. Onze visie, “Zet jouw toekomst in beweging,” geldt als leidraad voor zowel onze leerlingen als ons team. De leerlingen staan centraal binnen ons onderwijs en om hun optimale ontwikkeling te faciliteren, bieden wij een omgeving waarin veiligheid, structuur, rust en regelmaat centraal staan. In jouw rol als ondersteuningscoördinator en leraar speel je een cruciale rol in het bevorderen van de zelfredzaamheid van onze leerlingen in de domeinen wonen, werken, vrije tijd en burgerschap. We kijken naar de individuele krachten en mogelijkheden van elke leerling en streven naar maatwerk waar mogelijk.

Over de vacature van LPS Het Kwadrant

Ondersteuningscoördinator

In de rol van ondersteuningscoördinator ben jij het centrale aanspreekpunt in de ondersteuningsstructuur van Het Kwadrant. Je draagt de verantwoordelijkheid voor het coördineren van individuele ondersteuningsplannen voor leerlingen met specifieke behoeften. Je werkt nauw samen met het interne zorgteam, docenten, ouders en externe professionals om de behoeften van de leerlingen te identificeren en passende ondersteuning te organiseren. Als ondersteuningscoördinator ben je tevens verantwoordelijk voor het implementeren en evalueren van deze ondersteuningsplannen. Bovendien neem je actief deel aan multidisciplinaire overleggen, zowel intern als extern gericht.

Leraar

Je geeft les aan leerlingen in leerjaar 3 en 4. De vakken die je onderwijst, vallen binnen de domeinen loopbaanbegeleiding en burgerschap. Met een positieve benadering weet je adequaat om te gaan met uiteenlopend gedrag, en je benut zowel je pedagogische als didactische vaardigheden om de groei van de leerlingen te stimuleren. Naast je lesgevende rol, vervul je tevens het mentorschap en voer je coaching gesprekken met leerlingen over diverse aspecten, zoals hun voortgang en toekomstperspectieven.

Wat bieden we jou?

 • Een salaris conform de CAO Voortgezet Onderwijs;
 • Vakantiegeld en reiskostenvergoeding;
 • Een eindejaarsuitkering van 8,33% in december;
 • Ruim budget voor persoonlijke ontwikkeling en groei;
 • Een prettig werkklimaat, moderne voorzieningen en middelen;
 • Je hebt een professionele organisatie achter je staan. De mensen van ons bestuurskantoor staan altijd voor je klaar als je vragen, opmerkingen of ideeën hebt.

Wat zoeken wij?

Het allerbelangrijkst vinden we dat jij je herkent in onze visie van het onderwijs, dat je een klik hebt met onze organisatie en met de collega’s van de school waar je aan de slag gaat. Daarnaast zoeken wij iemand die:

 • Minimaal 0,8 fte per week beschikbaar is;
 • Een warm hart heeft voor jongeren en bereid is om hen te ondersteunen en begeleiden wanneer dat nodig is;
 • In staat is om (zorg)netwerken te onderhouden en verder uit te bouwen;
 • Beleid effectief kan vertalen naar praktische toepassingen op de werkvloer;
 • Een flexibele werkhouding heeft en zich niet snel uit het veld laat slaan;
 • Structuur brengt en geduld en humor meebrengt in het onderwijsproces;
 • Enthousiast en positief is, en bovendien aantoonbare ervaring heeft als leraar;

Bovendien zijn er enkele formele vereisten en relevante aspecten waar je aan moet voldoen om de kwaliteit van ons onderwijs te waarborgen:

 • Je dient te beschikken over een geldige onderwijsbevoegdheid;
 • Affiniteit met en passie voor het ondersteunen van leerlingen met diverse onderwijsbehoeften;
 • Ervaring met het coördineren van ondersteuningsplannen en kennis van de zorgstructuur binnen en buiten het onderwijs is een pré;
 • Enthousiasme, positiviteit en aantoonbare ervaring als leraar;
 • Sterke communicatieve vaardigheden en het vermogen om samen te werken in een team;

 

Ben je enthousiast?

Solliciteer dan snel en vertel ons waarom jij blij wordt van deze vacature. Spreekt één van de rollen je aan, ook dan is het interessant om met je in gesprek te gaan.
De sluitingsdatum voor deze vacature is 19 september 2023. De gesprekken vinden plaats op maandag 25 en / of donderdag 28 september  2023

Wil je meer informatie?

Informatie over werken bij LPS Het Kwadrant is te vinden op www.lps-hetkwadrant.nl
Heb je vragen over de functie? Neem dan contact op met Frank Maas, directeur van Het Kwadrant frank.maas@lpsnet.nl 06-57394777.
Heb je vragen over de procedure? Neem dan contact op met onze recruiter Marieke Dekkers, 0164-230166 / 0625405367 of sollicitatie@lpsnet.nl.

Solliciteren

Over LPS als werkgever

Elke dag weer zetten bijna 800 LPS-medewerkers zich met hart en ziel in voor de kinderen op onze scholen en kinderopvanglocaties in West-Brabant. Zij maken LPS samen tot wat het is: een organisatie die zich kenmerkt door creativiteit, kritisch denkvermogen en durf. Het welzijn en de ontwikkeling van het kind staat bij ons centraal en dat kunnen we alleen waarmaken door ook onze mensen te stimuleren in hun ontwikkeling. Door naar ze te luisteren, ze te faciliteren en altijd achter ze te staan blijven we samen in beweging. Lees meer over LPS als werkgever