Leraar ondersteuner stamgroepen 1-2-3 en 4-5 bij basisschool Delphin in Hoogerheide

De schoolbel gaat en even later stromen de kinderen het klaslokaal binnen; kwebbelend en vol energie. Chaotisch, zou een ander denken, maar jij hebt alles onder controle. Je hebt samen met de leraar al precies bedacht hoe de dag er uit zal gaan zien. Als de kinderen zometeen tijdens de rekenles sommen maken, loop jij rond om vragen te beantwoorden. Jij geeft later in de ochtend de taalles en voor vanmiddag heb je een leuke buitenactiviteit georganiseerd. Je gaat met de kinderen op onderzoek in de natuur, en laat ze verschillende opdrachten uitvoeren. De leraar werkt ondertussen aan de rapporten. Wat een samenwerking! 

 

Aan de slag als leraar ondersteuner op basisschool Delphin in Hoogerheide?

Als leraar ondersteuner bij LPS Delphin werk je 2/3 dagen per week en neem je verschillende lestaken van de leraar uit handen. Je ondersteunt bij het voorbereiden en geven van lessen, kijkt na en verbetert, je geeft instructies en begeleidt met engelengeduld de kinderen die wat extra uitleg of aandacht nodig hebben. Je wordt twee dagen per week ingezet op de stamgroep 1-2-3 en 1 dag op stamgroep 4-5. Daarnaast begeleid je een leerling uit de bovenbouw van basisschool Delphin.
Bij LPS hechten we veel waarde aan eigen initiatief en frisse ideeën. Dat geldt ook voor onze leraar ondersteuners. Heb jij nieuwe inzichten opgedaan, een goed idee voor een nieuwe activiteit of lesmateriaal? Deel het vooral met de leraar die jij ondersteunt, jullie zijn tenslotte een team!
Voor deze functie zoeken wij bij voorkeur een kandidaat die (stage)ervaring heeft als leraar ondersteuner. Ben jij een ervaren onderwijsassistent en spreekt deze vacature jou aan? Dan gaan we graag met je in gesprek.

Over LPS basisschool Delphin in Hoogerheide

Onze basisschool maakt onderdeel uit van de Lowys Porquinstichting (LPS). Deze stichting, die een sterke verbinding heeft met de rooms-katholieke en protestants-christelijke levensbeschouwing, verenigt ruim dertig scholen en diverse kinderopvanglocaties.
De lijfspreuk van LPS is ‘eenheid in verscheidenheid’, want hoewel we bij één stichting horen, heeft elke locatie een geheel eigen karakter. De verbinding van deze locaties is waardevol omdat we samen sterker staan. De ondersteuning, goede faciliteiten en specialistische kennis zijn hier enkele voorbeelden van.
Locatie LPS Delphin (Jenaplanschool) heeft ook haar eigen unieke karakter dat gesymboliseerd wordt door drie verschillende dolfijnen die samen één zijn. Dit zien we terug in de drie-eenheid: kind-ouders-school. Daarnaast komen ook de kenmerken van dolfijnen: communicatie, intelligentie, spelen en vrijheid terug in ons onderwijs. Volgens het Jenaplanonderwijs werken we in een leefwerkgemeenschap aan relatie met jezelf, relatie tot de ander en relatie tot de wereld.
Kinderen hebben een natuurlijke nieuwsgierigheid; vol bewondering onderzoeken en ontdekken zij de wereld. Wij creëren daarom betekenisvol onderwijs waarbinnen de kinderen de ruimte krijgen en gestimuleerd worden om eigen vragen te stellen en antwoorden te (onder)zoeken. Hierbij staat de term samen centraal. Onze vier pijlers zijn: Samen werken – Samen spelen -Samen praten – Samen vieren; omdat we samen zoveel meer kunnen en weten dan alleen. We leven samen in een maatschappij waarin kinderen de toekomst zijn.

Wat bieden we jou?

 • Een salaris conform de CAO Primair Onderwijs;
 • Vakantiegeld en reiskostenvergoeding;
 • Een eindejaarsuitkering van 8,33% in december;
 • Een contract voor 16 – 24 uur per week;
 • Ruim budget voor persoonlijke ontwikkeling en groei;
 • Een prettig werkklimaat, moderne voorzieningen en middelen;
 • Je hebt een professionele organisatie achter je staan. De mensen van ons bestuurskantoor staan altijd voor je klaar als je vragen, opmerkingen of ideeën hebt.

Wat zoeken wij?

Het allerbelangrijkst vinden we dat jij je herkent in onze visie, dat je een klik hebt met onze organisatie en met de collega’s van de school waar je aan de slag gaat. Daarnaast zijn er een paar formele zaken waar al onze leraar ondersteuners aan moeten voldoen om de kwaliteit van ons onderwijs te garanderen:

 • je hebt de mbo(+ of niveau 5)-opleiding leraar ondersteuner met succes afgerond of je hebt al enkele jaren ervaring als Onderwijsassistent en bent bereid deze opleiding te volgen;
 • je voldoet aan de kwalificatie-eis volgens de CAO;
 • Je bent beschikbaar voor 2/3 dagen per week;
 • je hebt al enkele jaren werkervaring opgedaan als onderwijsassistent of als leraar ondersteuner.

Ben je enthousiast?

Solliciteer dan snel en vertel ons waarom jij blij wordt van deze vacature.

Wil je meer informatie?

Informatie over werken bij LPS Delphin is te vinden op www.lps-delphin.nl
Heb je vragen over de vacature? Neem dan contact op met onze recruiter Marieke Dekkers, 0164-230166 of sollicitatie@lpsnet.nl.

Solliciteren

Over LPS als werkgever

Elke dag weer zetten bijna 800 LPS-medewerkers zich met hart en ziel in voor de kinderen op onze scholen en kinderopvanglocaties in West-Brabant. Zij maken LPS samen tot wat het is: een organisatie die zich kenmerkt door creativiteit, kritisch denkvermogen en durf. Het welzijn en de ontwikkeling van het kind staat bij ons centraal en dat kunnen we alleen waarmaken door ook onze mensen te stimuleren in hun ontwikkeling. Door naar ze te luisteren, ze te faciliteren en altijd achter ze te staan blijven we samen in beweging. Lees meer over LPS als werkgever