Leraar speciaal basisonderwijs in Bergen op Zoom

Werken bij LPS management

Met een tevreden gevoel trek je de deur achter je dicht en je loopt het schoolplein af. In gedachten reflecteer je op de dag. Sophie was vanmorgen weer ontzettend druk, maar toen je haar een uitdagendere opdracht gaf zat zij een uur lang geconcentreerd te werken. Stijn was wat stilletjes en moest huilen toen je hem apart nam, hij maakte zich zorgen om zijn oma in het ziekenhuis. Even na jullie gesprekje babbelde hij weer honderduit. Amir was duidelijk gefrustreerd tijdens het maken van rekensommen, maar met wat extra aandacht lukte het wel. Je zag hem bijna letterlijk groeien! Een bijzondere dag? Nou, eigenlijk gewoon een dag als alle andere. Maar misschien is dat juíst wat jouw werk als leraar zo bijzonder maakt.   

Over de vacature Leraar op LPS De Driemaster,
school voor speciaal basisonderwijs
 

Op onze basisschool De Driemaster in Bergen op Zoom zijn wij op zoek naar een enthousiaste leraar voor 1,0 fte per week.
Ben jij 0,6 of 0,8 fte beschikbaar? Dan ontvangen wij ook graag je sollicitatie!

Je werkt op De Driemaster in een team met 30 collega’s en we starten het nieuwe schooljaar met 13 groepen. Als leraar bied je de kinderen het passende onderwijs dat voor hen nodig is. Je biedt de kinderen een veilige haven waarin zij zelfzelf kunnen ontwikkelen en ontplooien tot de beste versie van zichzelf. Dit doe je door het onderwijs passend in te richten en de begeleiding op het individuele kind af te stemmen. Onze voorkeur gaat uit naar een leraar die graag in de bovenbouw werkt.  

Over SBO De Driemaster in Bergen op Zoom  

Leerlingen die naar De Driemaster komen, hebben vaak een stagnatie in de ontwikkeling, een negatief zelfbeeld, verminderd welbevinden en/of (te) weinig succeservaringen. De missie van De Driemaster is om hen nieuwe kansen te bieden. We zijn gericht op het vergroten van de ontwikkeling en het welbevinden van de kinderen.
We willen een school zijn waar kinderen zich goed voelen en uitgedaagd worden om zich zo goed mogelijk te ontwikkelen en zich voor te bereiden op het vervolgonderwijs en de maatschappij. Hierbij gaan we steeds uit van het individuele kind en van wat het kind wél kan. Ons onderwijs heeft als doel de ontwikkeling van het kind zo goed mogelijk te begeleiden. Dit geldt voor zowel de cognitieve en sociaal emotionele ontwikkeling als ook de ontwikkeling van creativiteit, vaardigheden en kennis. Wij willen kinderen een hoopvol perspectief op de samenleving bieden, door aandacht te besteden aan levensbeschouwelijke en maatschappelijke thema’s en het ontwikkelen van eigen verantwoordelijkheid. Onze kernwaarden zijn dan ook: zelfontplooiing, zelfverantwoordelijkheid, respect en maatwerk. 

 Wat bieden we jou?

 • een salaris conform de CAO Primair Onderwijs in schaal LC; 
 • vakantiegeld en reiskostenvergoeding; 
 • een eindejaarsuitkering van 8,33% in december; 
 • ruim budget voor persoonlijke ontwikkeling en groei; 
 • een prettig werkklimaat, moderne voorzieningen en middelen; 
 • een team dat elkaar steunt en een omgeving waar volop ruimte is om jezelf te ontwikkelen;  
 • je hebt een professionele organisatie achter je staan. De mensen van ons bestuurskantoor staan altijd voor je klaar als je vragen, opmerkingen of ideeën hebt. 

Wie zoeken wij?

Het allerbelangrijkst vinden we dat jij je herkent in onze visie, dat je een klik hebt met onze organisatie en met de collega’s van de school waar je aan de slag gaat. Daarnaast zijn er een paar formele zaken waar al onze leraren aan moeten voldoen om de kwaliteit van ons onderwijs te garanderen:  

 • je hebt de hbo-opleiding PABO met succes afgerond; 
 • ervaring als leraar in het basisonderwijs; 
 • bij voorkeur heb je ervaring in het speciaal basisonderwijs (SBO), of in ieder geval grote affiniteit hiermee; 
 • je gelooft in de ontwikkeling van ieder kind; 
 • je durft en wil anders denken over onderwijs en zoekt maatwerk voor ieder kind; 
 • je staat stevig in je schoenen en hebt gevoel voor humor.  

Ben je enthousiast?

Solliciteer dan direct en vertel ons waarom jij blij wordt van deze vacature. Herken je je in onze visie maar is deze vacature voor jou niet de ideale match? Bekijk onze vacatures en aarzel niet om toch contact met ons op te nemen.  

Wil je meer informatie?

Meer informatie over LPS De Driemaster is te vinden op www.lps-dedriemaster.nl.
Heb je vragen? Neem contact op met afdeling HR: sollicitatie@lpsnet.nl, 0164 – 230 166.

Solliciteren

Over LPS als werkgever

Elke dag weer zetten bijna 800 LPS-medewerkers zich met hart en ziel in voor de kinderen op onze scholen en kinderopvanglocaties in West-Brabant. Zij maken LPS samen tot wat het is: een organisatie die zich kenmerkt door creativiteit, kritisch denkvermogen en durf. Het welzijn en de ontwikkeling van het kind staat bij ons centraal en dat kunnen we alleen waarmaken door ook onze mensen te stimuleren in hun ontwikkeling. Door naar ze te luisteren, ze te faciliteren en altijd achter ze te staan blijven we samen in beweging. Lees meer over LPS als werkgever