Leraar NT2 nieuwkomersonderwijs Wereldwijs (Bergen op Zoom)

Werken in het onderwijs bij LPS

Met een tevreden gevoel trek je de deur achter je dicht en je loopt het schoolplein af. In gedachten reflecteer je op de dag. Amir was vanmorgen weer ontzettend druk, maar toen je hem een uitdagendere opdracht gaf zat hij een uur lang geconcentreerd te werken. Katja was wat stilletjes en moest huilen toen je haar apart nam, ze maakte zich zorgen om haar oma. Even na jullie gesprekje babbelde ze weer honderduit. Nora was duidelijk gefrustreerd tijdens het maken van taaloefeningen, maar met wat extra aandacht lukte het wel. Je zag haar bijna letterlijk groeien! Een bijzondere dag? Nou, eigenlijk gewoon een dag als alle andere. Maar misschien is dat juíst wat jouw werk als leraar zo bijzonder maakt.

Ga jij aan de slag in het nieuwkomersonderwijs bij Wereldwijs in Bergen op Zoom?

Per 1 januari 2021 zijn de deuren van de nieuwkomersvoorziening opengegaan voor kinderen in de leeftijdsgroep van 6 tot 13 jaar. Als locatie hiervoor is uitgekozen basisschool Het Kompas te Bergen op Zoom. Het betreft een eigen voorziening voor NT2 kinderen uit de hele regio. Kinderen van binnen en buiten Europa die 1 jaar ondergedompeld worden in de Nederlandse taal en vervolgens doorstromen naar een reguliere basisschool in de eigen woonomgeving.

Wat houdt de vacature in?

Als leraar geef je de kinderen veel 1-op-1 aandacht en toon je veel interesse in hun afkomst, cultuur en persoonlijke situatie. Je krijgt hierbij ondersteuning van een IB’er en leidinggevende met expertise op het betreffende gebied. Een aantrekkelijke rol in een nieuwe voorziening voor de regio. Een prachtige kans om het fundament te leggen voor de komende jaren, zodat kinderen die nieuw in Nederland zijn goede kansen worden geboden om te ontwikkelen en te groeien in het onderwijs.

Deze functie is fulltime waarbij je werkt als leraar bij Wereldwijs, maar een combinatie met uren als leraar bij basisschool Het Kompas is mogelijk. Dit stemmen wij graag in overleg met jou af! Ben jij parttime beschikbaar? Solliciteer dan zeker ook!

Beide scholen maken onderdeel uit van de Lowys Porquinstichting. Deze stichting verenigt ruim dertig scholen en diverse kinderopvanglocaties. De lijfspreuk van de LPS is ‘eenheid in verscheidenheid’, want hoewel we bij één stichting horen, heeft elke locatie een geheel eigen karakter. De verbinding van deze locaties is waardevol omdat we samen sterker staan. De ondersteuning, goede faciliteiten en specialistische kennis zijn hier enkele voorbeelden van.

Wie zoeken wij?

Het allerbelangrijkste vinden we dat jij je herkent in onze visie, dat je een klik hebt met onze organisatie en met de collega’s van de school waar je aan de slag gaat. Daarnaast zijn er een paar formele zaken waar al onze leraren aan moeten voldoen om de kwaliteit van ons onderwijs te garanderen:

 • je hebt de hbo-opleiding PABO met succes afgerond;
 • ervaring als leraar NT2 is een pre;
 • je voldoet aan de kwalificatie-eis passend bij niveau L10/L11 volgens de CAO Primair Onderwijs;

We zoeken iemand die:

 • minimaal 3 dagen per week beschikbaar is;
 • in staat is een krachtige leeromgeving te creëren voor niet-Nederlandstalige leerlingen;
 • de beginsituatie van de individuele leerlingen in hun groep begrijpt en in staat is om de onderwijsplanning hierop af te stemmen;
 • nieuwsgierig is naar innovatie en ontwikkelingen binnen het onderwijs;
 • gedreven is en openstaat voor vernieuwing;
 • stevig in zijn of haar schoenen staat;
 • een flexibele, lerende en zelfstandige houding heeft.

Wat bieden we jou?

 • een salaris conform schaal L10 of schaal L11 conform de CAO Primair Onderwijs;
 • 8% Vakantiegeld, uitbetaald in de maand mei;
 • vakantieverlof van 10,5 weken per jaar op basis van een fulltime dienstverband;
 • 6,3%, eindejaarsuitkering, uitbetaald in december;
 • een normjaartaak van 1659 uur bij een fulltime dienstverband;
 • een interessant beloningssysteem voor individuele prestaties;
 • budget voor coaching en begeleiding door het LPS-opleidingsteam ‘Opleiden en Ontwikkelen’;
 • een prettig werkklimaat, moderne voorzieningen en middelen;
 • je hebt een professionele organisatie achter je staan. De mensen van ons bestuurskantoor staan altijd voor je klaar als je vragen, opmerkingen of ideeën hebt.

 

Ben je enthousiast?

Solliciteer dan direct en vertel ons waarom jij blij wordt van deze vacature. We gaan graag in gesprek.

Wil je meer informatie?

Informatie over LPS Wereldwijs is te vinden op www.lps-wereldwijs.nl. Meer informatie over LPS basisschool Het Kompas is te vinden op www.lps-hetkompas.nl. Heb je vragen over de vacature? Neem contact op met afdeling HR: sollicitatie@lpsnet.nl, 0164 – 230 166..

 

Solliciteren

Over LPS als werkgever

Elke dag weer zetten bijna 800 LPS-medewerkers zich met hart en ziel in voor de kinderen op onze scholen en kinderopvanglocaties in West-Brabant. Zij maken LPS samen tot wat het is: een organisatie die zich kenmerkt door creativiteit, kritisch denkvermogen en durf. Het welzijn en de ontwikkeling van het kind staat bij ons centraal en dat kunnen we alleen waarmaken door ook onze mensen te stimuleren in hun ontwikkeling. Door naar ze te luisteren, ze te faciliteren en altijd achter ze te staan blijven we samen in beweging. Lees meer over LPS als werkgever