Docent Lichamelijke opvoeding Praktijkonderwijs (Bergen op Zoom)

Met een tevreden gevoel trek je de deur achter je dicht en je loopt het schoolplein af. In gedachten reflecteer je op de dag. Joep was vanmorgen weer ontzettend druk tijdens de gymles, maar toen je hem een uitdagendere opdracht gaf, ging hij enthousiast aan de slag. Mariska was wat stilletjes en had wat extra motivatie nodig om op gang te komen. Even na jullie gesprekje deed ze weer goed mee in de les. Amir was duidelijk gefrustreerd toen een oefening niet lukte, maar met wat extra aandacht lukte het wel. Je zag hem bijna letterlijk groeien! Een bijzondere dag? Nou, eigenlijk gewoon een dag als alle andere. Maar misschien is dat juíst wat jouw werk als leraar op onze school zo bijzonder maakt.

Ga jij aan de slag als Docent lichamelijke opvoeding op Het Kwadrant, school voor praktijkonderwijs in Bergen op Zoom? 

Werken in het praktijkonderwijs is prachtig en tegelijkertijd uitdagend. Als leraar weet jij om te gaan met de uitdagingen die hierbij komen kijken. Het Kwadrant heeft een dynamische leerlingenpopulatie van 227 leerlingen in de leeftijd van 12 tot 18 jaar. Voor deze leerlingen staat vast dat zij vanwege leerachterstanden een afstand hebben tot de arbeidsmarkt. De missie van ons praktijkonderwijs is leerlingen te begeleiden naar werk waar zij gelukkig van worden.  
‘Zet jouw toekomst in beweging’ luidt de visie van Het Kwadrant. Deze visie geldt zowel voor de leerlingen als het team. De leerling staat centraal binnen ons onderwijs en om hen optimaal te laten ontwikkelen bieden wij hun veiligheid, vanuit structuur, rust en regelmaat. Als leraar help je hen zelfredzaam te worden binnen. Wij kijken naar de kracht en mogelijkheden van iedere leerling en leveren waar mogelijk maatwerk. 

Werken als Docent lichamelijke opvoeding bij LPS Het Kwadrant 

Als Docent lichamelijke opvoeding bij Het Kwadrant werk je 0,8 of 1,0 fte en je geeft onderwijs aan leerlingen uit leerjaar 1 t/m 4 (12 t/m 17 jaar). Je gaat op een positieve manier om met verschillend gedrag en zet zowel je pedagogische als didactische kwaliteiten in om leerlingen te laten groeien. Naast het geven van sportlessen geef je samen met zwemleraren bij De Schelp ook zwemlessen. Hiernaast organiseer je ook andere (sport)activiteiten op onze school.  
In deze functie krijg je van de directeur de volledige vrijheid om de gymlessen vorm te geven op je eigen manier. Je werkt samen met één andere leraar lichamelijke opvoeding bij Het Kwadrant en binnen de LPS heb je een aantal keer per jaar overleg met vakgenoten, leraren die binnen de LPS op onze basisscholen gymlessen verzorgen. Zo versterken jullie elkaar en blijven jullie continu innoveren.

Wat zoeken wij in een toekomstige collega? 

Het allerbelangrijkst vinden we dat jij je herkent in onze visie van het onderwijs, dat je een klik hebt met onze organisatie en met de collega’s van de school waar je aan de slag gaat. Daarnaast zoeken wij iemand die:

 • beschikbaar is voor minimaal 0,8 fte per week; 
 • enthousiast en positief is en aantoonbare ervaring heeft als leraar lichamelijke opvoeding;  
 • een flexibele werkhouding heeft en zich niet snel uit het veld laat slaan;  
 • structuur brengt en geduld en humor meebrengt;
 • hart heeft voor de jongeren en hen wil ondersteunen en begeleiden waar nodig is.

Daarnaast zijn er een paar formele zaken waar al onze leraren aan moeten voldoen om de kwaliteit van ons onderwijs te garanderen: 

 • je hebt een lesbevoegdheid om als Leraar Lichamelijke opvoeding te mogen werken binnen het Voortgezet Onderwijs (ALO-opleiding). 

Wat bieden we jou?

 • een salaris conform de CAO Voortgezet Onderwijs; 
 • vakantiegeld en reiskostenvergoeding; 
 • een eindejaarsuitkering van 8,33% in december; 
 • goede mogelijkheden voor persoonlijke ontwikkeling en groei; 
 • een prettig werkklimaat, moderne voorzieningen en middelen; 
 • je hebt een professionele organisatie achter je staan. De collega’s van ons bestuurskantoor staan altijd voor je klaar als je vragen, opmerkingen of ideeën hebt.  

 

Ben je enthousiast?

Solliciteer dan direct en vertel ons waarom jij blij wordt van deze vacature. De sluitingsdatum is 19 augustus 2022. De gesprekken vinden plaats in de week van 29 augustus 2022.

Wil je meer informatie?

Meer informatie over LPS Het Kwadrant is te vinden op www.lps-hetkwadrant.nl Heb je vragen? Neem contact op met afdeling HR: sollicitatie@lpsnet.nl, 0164 – 230 166.

 

Solliciteren

Over LPS als werkgever

Elke dag weer zetten bijna 800 LPS-medewerkers zich met hart en ziel in voor de kinderen op onze scholen en kinderopvanglocaties in West-Brabant. Zij maken LPS samen tot wat het is: een organisatie die zich kenmerkt door creativiteit, kritisch denkvermogen en durf. Het welzijn en de ontwikkeling van het kind staat bij ons centraal en dat kunnen we alleen waarmaken door ook onze mensen te stimuleren in hun ontwikkeling. Door naar ze te luisteren, ze te faciliteren en altijd achter ze te staan blijven we samen in beweging. Lees meer over LPS als werkgever